HAVZA BAZLI SU SORUNU MASAYA YATIRILDI

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Konya Ticaret Borsası Toplantı salonunda yapılan bölge istişare toplantısına katıldı. Bölgesel sorunlar başta olmak üzere TURİP, Elüs ve Aracılık şirketi kurulması konusunda ortak karar birliğine varıldı.

Yapılan toplantıya Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy, Karaman Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Çavaş, Ereğli Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü, Ilgın Ticaret Borsası Başkanını Lütfi Koç, Akşehir Ticaret Borsası Başkanı Mutafa Doğru, Cihanbeyli Ticaret Borsası Başkanı Hacı Kabakçı ve Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök Katıldı.

Toplantıda birçok konu karara bağlanırken bölgenin en önemli sorunu olan ve Aksaray Ticaret Borsası tarından hazırlanan dış havzalardan bölgeye su getirme projesi masaya yatırıldı.

DSİ 4. (Konya) Bölge Müdürü Birol Çınar’ ı ziyaret eden heyet Aksaray Ticaret Borsası Tarafından Hazırlanan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye aktarılan dış havzalardan su getirme projesi hakkında istişarelerde bulundu. Bakan Pakdemirli tarafından derhal çalışmalara başlansın denilen proje üzerinde fikir alışverişi bulunulurken bölge başkanları ve DSİ 4. (Konya) Bölge Müdürü Birol Çınar’ında onayı alındı. Önümüzdeki günlerde Ankara DSİ Genel Müdürlüğünde yapılacak çalışmalar hakkında istişareler yapıldı. Yapılacak çalışmalar sonucunda varılacak olan dış havzalardan su getirme projesinin şimdiden hayırlı olması dilendi. Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök Projenin öncelikle Aksaray’ımıza, Bölgemize ve Ülkemize Hayırlı, Uğurlu olmasını diledi. Başkan Özkök yaptığı açıklamada” inşallah Aksaray Tarım ve Hayvancılığının Sürdürülebilmesi ve üreticilerimizin hak etikleri destekleri alması ile birlikte ekonomiye çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu vesile ile toplantıya iştirak eden borsa başkanlarımızı kutluyor ve ileride yapacağımız birçok projede birlik ve beraberlik içerisinde yer almaktan mutluluk duyacağımı belirtmek istiyor, saygılar sunuyorum dedi.